Contact

Routebeschrijving naar Tims gevestigd te Dorpsstraat 36 in Casteren Noord-Brabant : zowel vanuit regio Eindhoven / Veldhoven zijn wij goed bereikbaar via de A2 / A67 alsook vanuit omgeving Tilburg / Oirschot via de A58. Direct vanuit de omgeving Bladel, Hapert, Duizel, Eersel, Mierde, Vessem & Middelbeers uiteraard ook.

T 0497-794514
E helpdesk@timsnederland.nl

VOIP Cloud telefonie

Cloud is een veel genoemde term in het huidige ICT en IT landschap.  Door de komst van ‘big data’ en het mobiele werken, willen bedrijven hun data plaatsonafhankelijk beschikbaar stellen.
De cloud staat voor internet, want uw applicaties zijn beschikbaar via het internet. Waar de server zich ook bevindt: op uw eigen locatie of in een datacenter. Dit geldt tevens voor cloud telefonie, waarbij de vast-mobiel integratie in toenemende mate wordt geïmplementeerd binnen bedrijven.

Voordelen cloud telefonie

Cloud telefonie is los van  de enorme besparing ook nog eens voorspelbaar en schaalbaar. Cloud telefonie levert legio voordelen los van de directe besparing waar veel aanbieders mee schermen.
Het afnemen van een cloud dienst heeft veel meer voordelen dan alleen een kostenbesparing.

Een aantal factoren van de geboden dienst leiden in het algemeen tot een reductie van de Total Cost of Ownership van gemiddeld 30%. Relevante huidige kostencomponenten zijn bijvoorbeeld:

  •     Abonnementskosten (vaste telefoonlijnen, telefoonnummers, mobiele toestellen);
  •     Kosten voor onderling bellen, mobiel <=> mobiel en vast <=> mobiel;
  •     Kosten voor uitgaand bellen vanaf vaste en mobiele toestellen;
  •     Reductie van aantallen toestellen (one device);
  •     Kosten voor service en onderhoud van apparatuur;
  •     Kosten voor Software Assurance/vernieuwing software;
  •     Eigen beheerskosten;
  •     Overcapaciteit/dimensionering (aantallen abo’s, looptijden, te hoge bundels, etc.).

Cloud telefonie, private of public?

Er zijn vele aanbieders en oplossingen waarbij u de keuze heeft uit een public cloud of een private cloud oplossing.
Public cloud

Een Public cloud is gebaseerd op het standaard computing model, waarin diensten, applicaties en opslag beschikbaar zijn gemaakt voor gebruikers via SaaS (Software as a Service) meestal op basis van een ‘pay-per-use’ model. Publieke cloud diensten zijn aantrekkelijk voor veel bedrijven omdat ze de complexiteit  verminderen. Omdat de onderliggende architectuur is vastgesteld, is er minder ruimte voor maatwerk en beveiliging.

Geschikt voor:

Een Public cloud telefoniedienst is zeer geschikt voor organisaties, die een relatief generieke behoefte hebben als het gaat om telecommunicatie.
Maatwerk is niet mogelijk, omdat het platform en de functionaliteiten zijn gedeeld. Bovendien zijn de beveiliging en de mate van de afhankelijkheid van de leverancier een aandachtspunt.
We zien dan ook dat deze richting het best past bij het MKB (midden- en kleinbedrijf).
Private cloud

Een Private cloud bestaat ​​uit cloud-infrastructuur die uitsluitend wordt ingezet voor een enkele organisatie, zowel intern beheert of gehost door een externe partij. Private cloud biedt mogelijkheden voor geavanceerde beveiliging, hoge beschikbaarheid en fouttolerantie oplossingen die niet mogelijk zijn in een Public Cloud. Ook is het mogelijk om maatwerk, of verregaande integratie met andere systemen binnen de organisatie toe te passen.

Geschikt voor:

Bedrijven die moeten voldoen aan strenge (beveiliging) regelgeving of  zeer kritische applicaties vereisen, zullen kiezen voor een Private cloud oplossing.  Ook bedrijven die behoefte hebben aan maatwerk functionaliteiten of integraties met andere systemen, zullen eerder kiezen voor een private omgeving. Denk hierbij aan integraties met een Call center applicatie of het ontwikkelen van specifieke meldingssystemen in de zorg of bij de overheid.

Netwerk Services
Microsoft 365
Cloud Oplossingen
Hard- en software
Bedrijfsoptimalisatie
Websites

1

Wat biedt TIMS

Ons team biedt volledige IT oplossingen die passen bij de wensen van de klant. Ook diensten op maat zoals IT consulting, websites, systeem installaties, cloud diensten, on-site support en beheer op afstand,...

2

Waarom kiezen voor TIMS

U kiest voor TIMS voor onze snelle en betrouwbare oplossingen, onze persoonlijke aanpak & onze ervaring met kwaliteit tot resultaat. IT consultancy op hoog niveau en dit voor elke omgeving...

3

Snelle helpdesk

Dien uw verzoek in via onze contactpagina of via WhatsApp: voeg 06 811 969 83 toe aan uw contacten en stuur een WhatsApp bericht. Wij helpen u zo spoedig mogelijk verder

Klanten waar we trots op zijn